Spanish Brass (a) LIVE, nou CD

Spanish Brass (a) LIVE és el títol del nou projecte de Spanish Brass i és el títol del concert amb el qual el grup va tornar als escenaris després del confinament dels mesos de març a juny de 2020. Vius i en viu.

El nom donat a aquest espectacle, que posteriorment s’ha convertit en CD, al·ludeix a la necessitat del grup de retrobar-se amb el públic en viu i en directe. Però també és reivindicació per la pervivència de la cultura, un sector molt castigat per l’aturada i que no obstant això s’ha bolcat per a oferir continguts amb els quals fer-nos més suportable el tancament.

El repertori d’aquest CD, que és el número 27 dels publicats per Spanish Brass, fa un recorregut molt similar al que sol fer habitualment el quintet en els seus concerts.

Comença amb dues obertures, Micro Fantasia, de Cesc Miralta, i Vamp, de Manel Burgos de la Rosa. Totes dues obres han sigut guardonades en el Concurs Internacional de Composició SBALZ en els anys 2019 i 2020, respectivament.

El recorregut musical contínua amb tres composicions originals per a quintet de metalls: A-Brass-Ada, d’Arnau Bataller i Brisas de Metal, de Vanessa Garde (encàrrecs del Festival SBALZ) i Danse Suite, una magnífica obra de Leonard Berstein per a quintet de metalls.

El repertori contínua amb cinc adaptacions per a quintet de metalls d’obres universals. La primera d’elles és un arranjament de Carlos Benetó, trompetista de Spanish Brass, de El Amor Brujo de Manuel de Falla. En aquesta peça, Spanish Brass compta amb la col·laboració en la percussió Pablo Domínguez. Els quatre últims arranjaments estan realitzats pel compositor i trompetista Thierry Caens: Carmen Miniature, de Georges Bizet; Chaplin Suite, que reuneix algunes de les obres més significatives del compositor i actor Charles Chaplin i, finalment, dues magnífiques composicions del músic argentí Ástor Piazzolla, Oblivion i Libertango.

Aquest CD compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...